Orientáciu v Poprade uľahčí osem informačných tabúľ

28.09.2005 Poprad

Poprad 28. septembra (TASR) - Osem nových informačných tabúľ budú mať k dispozícii návštevníci i samotní obyvatelia Popradu. Pôvodných päť, ktoré boli v dezo...
Poprad 28. septembra (TASR) - Osem nových informačných tabúľ budú mať k dispozícii návštevníci i samotní obyvatelia Popradu. Pôvodných päť, ktoré boli v dezolátnom stave a to nielen po technickej, ale aj obsahovej stránke, zrekonštruovali a ďalšie tri pribudnú na trase novovybudovaného cyklochodníka.

Realizácia troch nových tabúľ sa časovo posunula, pretože po rokovaniach s odborníkmi nebudú mapy pri cyklochodníku medzi Popradom a Svitom iba pripevnené na stojanoch, ale umiestnené v presklených informačných skrinkách, a teda chránené pred poškodením. Na jednej strane tabule bude mapa cyklotrasy a na druhej mapa Popradu. Na infotabuliach v meste nahradí mapu cyklotrás mapa okolia Popradu.
\"Podobné mapy doposiaľ chýbali. Pomôžu pri orientácii nielen návštevníkom, ale aj obyvateľom mesta, ktorí nevedia napríklad názvy ulíc v jednotlivých mestských častiach alebo hľadajú niektorú z inštitúcií, \" vysvetlil zámer primátor Anton Danko.
O mapy mesta a okolia požiadali aj zástupcovia Železníc, Aquacity a TESCO, ktorí ich umiestnia v interiéroch budov. Aktualizácia máp, rekonštrukcia starých infotabúľ a výroba nových stála mesto približne 50 tisíc korún. Išlo o plánovanú investíciu.
 

Vyberte región

mark